29 Mayıs 2011 Pazar

Gap Turu Şanlıurfa Balıklı göl / Gülhan Restaurant / Hotel El-Ruha

Bu şehir modern ,bu şehir tarihi geçmişiyle gururlu ,bu şehir mimarisi ile etkileyici ,bu şehirde esnaf  çok nazik ve içten ,bu şehirde insanlar çok saygılı ve hoşsohbet.
Şanlıurfa ne güzel şehirsin sen.Harranı gezip gelince acıktık efendim rehberimiz bizi hemen restorana götürdü.
Gülhan Restaurant bizim için masalarını hazırlamıştı gittiğimizde.Ben urfa kebabı ,fındık lahmacun ve içli köfte yedim yanında masada salatalar da içeceklerde dahil 18 lira hesap ödedim.Masamızdakiler safranlı kuzu dolma da istediler ondan da tattım ve her yemeği şahaneydi.Birde Gülhan tabağı varki her kebaptan tadım yapmanız için iyi fırsat.Fırsatta sipariş edip bitirebileni görmedim :)otöbüste zaafiyet geçireceklerdi az daha arkadaşlarımız.Birde üstüne künefe yedik ,yedikte yerimizden kalkamadık:)Herşey şahaneydi .
Şanlıurfa'ya sadece bu restaurantta yemek yemek için bile gidilir.
Şanlıurfa HZ.Eyyub
Yemeğimizi yedik şimdi gezme zamanı ,Hz.Eyyub'un huzur makamını ziyaret ettik duallarımızı edip balıklı göle doğru yola çıktık.
Şanlıurfa şehir merkezinde kalacağımız hotel El Ruha'dı mimarisi ve çalışanları ile çok keyifli bir konaklama oldu.
Odaların ferahlığı ,temizliği ve odalardaki mobilyaların güzelliği çok etkileyici idi.Birde otlarla yapılan yerel sabunlardan koymuşlardı banyoya şahaneydi.Çarşısında satılıyor bu sabunlarda.

Hotel El-Ruha Şanlıurfa
Hotelimizin önünden yürüyerek balıklı göle ulaştık.Her televizyonda gördüğümde dikkat kesildiğim balıklı göl karşımdaydı.
Balıklı göl Şanlıurfa
Balıklara yem verdik.Balıklar o kadar alışmışlar ki  beslenmeye adeta tek sıra olup geliyorlar karşınıza .
Balıklı göl Şanlıurfa
Balık nufüsu arttığında balıkları baraja götürüp bırakıyorlarmış.

Balıklı göl Şanlıurfa

Şanlıurfadan isot aldık ,sumak ve bakır kahve fincanlarından aldık.Bir sürü şey satınalabilirsiniz bu şehir çok bereketli.

El-Ruha hoteli 3 tane mağaranın üzerine inşaa edilmiş.Bu mağaranın birinde bizim için sıra gecesi düzenlediler.Yemek yedik ,sıra gecesinde şarkılarla eğlendik ,hüzünlendik.
El-Ruha hotelinde sıra gecesinde yediğimiz kebabımız.
Bu sıra gecesinde çok keyifli zaman geçirdik.
sıra gecesinde davulcumuz.
Sıra gecesinden

sıra cegesinde mırra kahveside ikram edildi.
Sıra gecesine katılırken en azından bir tane yerel kıyafet üzerinizde görmek istiyorlar ,bunu tabiki söylemiyorlar ama üzerinizde görmekten hoşlanıyorlar.
Mırra kahvesi ikram eden ,davulcu bahşiş bekliyor.Hotel de olduğu için sıra gecesi cüzdan çanta almadık yanımıza ama mahçup olduk.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder