30 Eylül 2010 Perşembe

Perlier Risarium Enerji Verici Banyo ve Duş Kremi

Perlier bir İtalyan markası ve ürünlerinin büyük bölümü 100 % doğal içerikle üretiyor.Bu markanın varlığından haberdar olmama çilek yaptığı indirimle sebep oldu.Kullandığım ürünü duş kremi ,cildimi pürüzsüzleştirdi.Duş kremi pirinç sütü ve pirinç yağı içeriyor.Rengi çok açık bej ,kokusu ise asla rahatsız edici yoğunlukta değil.Severek kullandım.

29 Eylül 2010 Çarşamba

Yunan Musakka'sı Tarifi (greek-moussaka)

Nerden başlasam ,nasıl anlatsam bu güzel tarifi.Musakkayı yunanlı komşularımız yorumlamışlar ve bu tarif ortaya çıkmış.
Bu blogda rastladım bu tarife ,blog sahibesi çok güzel fotoğraflayıp anlatmış.Ben bir parça kendi pişirdiğim halini anlatmaya çalışacağım.
www.kulinarno-joana.com fotoğrafıdır.
Lezetti ve görüntüsü ile işte fotoğraflı hali.
Gerekli malzemeler;
1 kilo patlıcan
500 gr kıyma
100 ml zeytinyağı (patlıcanları kızartmak için.)
1 baş soğan
600 gr domates
1 çubuk tarçın( arzunuza göre toz tarçın)
2 baş karanfil
yarım demet maydonoz
100 gr gravyer peyniri
tuz ve karabiber
Beşamel sos içi ise ;
500 ml süt
30 gr tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
40 gr un
tuz,beyaz biber,hindistan cevizi

Hadi nasıl pişireceğiz kısmına geldik ;
Patlıcanları alaca soyup uzun dilimler halinde kesip en az 20 dk. tuzlu suyun içinde bekletip acısının çıkmasını sağlayacağız.Bu araba boş durmak yok :) soğanı kavurup ,üzerine kıymayı koyup bir daha kavuracağız.Kıyma pişince domates,tarçın,karanfil,tuz,karabiber ve yarım demet maydonozu hoop içine azıcık daha kavurup ,şööle bir tadıp hımm sesi çıktığında tamamdır. :)
Patlıcanların tamamını kızartıp fırına verebilleceğimiz bir kabın içine ilk katını koyuyoruz.Üzerine kıymalı harçtan,sonra yine patlıcan (lazanya katlarını oluşturur gibi) en üstte patlıcan kalacak şekilde tamamlayınca, rendelenmiş peynirin bir kısmı üzerine yayıyoruz.Beşamel sos hazır olduğunda kalan peyniri içine karıştırıp en üstüne döküyoruz.180 'C de 35-45 dk beşamel sos altın rengi olana kadar fırınlayıp pişiriyoruz.
Benim pişirdiğim halinde ise tavuk göğsu(rondodan çekilmiş) olarak var.
İkinci kat patlıcan konulmuş hali
Üzerine beşamel sos dökmek için hazır
Beşamel sos bu görüntüde ise hazırdır.

Fırınlanma zamanı :)
Afiyet olsun.

28 Eylül 2010 Salı

CRACKLE COOKIES Çikolatalı Çatlak Kurabiye :)

Bu kurabiye için görüntüsünden dolayı Çatlak Kurabiye demek istiyorum ,izninizle.Rutin olarak gezintiye çıkmıştım nette Google amcamın yardımı ile hı hıı :) Yemek bloglarının / sitelerinin  bütün dünyada linklerini ekledikleri ve daha kolay bulunur olmak istediklerinde onlara yardım eden Tastespotting aracılığı ile ulaştığım bir tariftir.
Daha önce bir iki defa rastlamıştım ama incelemediğimden az daha görmezden geliyordum.Bu tarifi uygulamak oldukça aşamalı ama sonuç ilk denemede bile, kurabiyede böyle olur sözlerini duymanız sizi keyiflendirecektir.
Crackle Cookies tarifini buradan alıp uyguladım.Çok farlı versiyonları var (çikolata miktarı fazla olan ) var mesela.
Çatlak Kurabiyem :)
Bu kurabiye yıl başı gibi zamanlarda çok yapılan ve afiyetle yenen bir kurabiyemiş , kurabiyenin yapım aşamalarını anlatan bir video'da söylüyorlardır.
Çatlak Kurabiye Tarifi ;
70 gr bitter çikolata
125 gr yumuşak tereyağı
350 gr kahverengi toz şeker (ben  beyaz toz şeker kullandım )2 su bardağı
2 yumurta
1 yemek kaşığı vanilya özütü (kullanmadım )
80 ml süt
340 gr un
2 1/2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı tarçın (sevdiğim için arttırdım miktarını  )
2 yemek kaşığı küçük ceviz parçaları (badem yerine )
1/4 tuz
Kurabiyeyi bulamak için pudra şekeri

Hazırlama aşaması ;
Tereyağı ve toz şeker beraber iyice çırpılacak mikserde , üzerine iki yumurta ilave edilecek.Ben mari usulü eritilmiş çikolata ve süt ilave ediliyor.Un ,tarçın ,kakao,tuz ve ceviz ilave edilecek.Bu karışım aslında kurabiye hamurundan daha çok mufin hamurunu andırdı bana hazırlarken.
Hamur karışımı  hazır olduğunda 3 saat buzdolabında hamuru donduruyoruz.Bu karışımı 3 saatin sonunda kaşık yardımı ile alıp avucumuzda yuvarlak hale getirip pudra şekerine atıp tamamen bulandığında pişirme kağıdı serilmiş tepsiye bırakıyoruz.Dondurma kaşığı ile hamuru alıp daha rahat yapabileceğimizi söylüyorlar.
Kurabiyeler yaklaşık 3 katına kadar çıkıyor ,yani tepside yayılıyor pişerken.Aralarını ona göre ayarlayın.180 'C de pişirmeyi öneriyor tarifi yayınlayan.Fırınınıza göre kendiniz 180-200 arası belirleyin.Çok kurabiye pişireceksiniz dikkat edin :)
 Ayrıca hava almayan bir kapta bir haftaya kadar taze kalabiliyorlar. Afiyet olsun...

26 Eylül 2010 Pazar

L'Oreal Nature's Therapy Hot Oil Botanical

Şaçların kabarması ,üst kısımlardakilerin uçuşması ve sizden bağımsız dünyayı selamlaması ; buna kaç kişi çözüm aradı?
Sanırım bir çok kişi evet bulduk ,yada hala arıyoruz diye cavaplar.Kullandığım bu ürün L'oreal markasının saç için ürettiği sıcak yağıdır.
Bu ürünün sizin için gerçekleştirmeye söz verdikleri şunlardır ;
  • Saçın doğal nem dengesini korur.
  • Cansız donuk veya yıpranmış saçlar daha kolay yönetilebilir hale getirir.
  • Bitkisel özler ve buğday kökenli proteyin, badem ve mango yağları ile saçınızı güçlendirmek için uygun karışımdır.
  • Saç sağlıklı görünen parlaklık kazanır,  daha esnek hale gelir.
  • Hiçbir yağlı kalıntı saçınızda kalmaz.
  • Taze bitkisel bir kokusu vardır.
Şaçları kimyasal işlem ile yıpranmış herkesin kullanabileceği bir ürün.Bu ürünü sıcak suyun içinde içindeki yağın ısınmasını sağladıktan sonra kuru saçınıza (şampuanlanmamış ve ıslatılmamış) avucunuzun içine bir miktar aldıktan sonra saçınıza masajla yediriyorsunuz.Saçınızda çok yıpranma varsa sıcak havlu ile sardıktan sonra 5 dakika beklemenin ardından şampuanla yıkanmalı.
Ürün saçtan yağ karışımı olmasına karşın çok çabuk arınıyor ,sonrasında şampuan+saç kremi ile devam edebilirsiniz.Ürün bence başarılı saçı yumuşatıyor ve parlaklık kazandırıyor.Saçınız için bu ürünü almayı düşünürseniz tavsiye ederim.

23 Eylül 2010 Perşembe

Elizabeth Arden Green Tea Eau Parfumee Sprey

 Bu bence yaz aylarında kullanımı en keyifli parfümdür.Arkadaşımın değimi ile'' bağ behçe'' kokar :)
Green Tea Parfüm
Yeşil çayın tadına daha zor alışmıştım ,kokusu ise sarıp sarmaladı ruhumu.Bu ürünü satın aldığımda çok fikrim yoktu markanın parfümleri hakkında çok beklentim de yoktu açıkçası sadece 100 ml parfüm için 27 lira ödemek cazip gelmişti.Parfüm elime ulaştığında ise çok sevdim ,kokusunu.
Kalıcı bir kokusu yok tam gün üzerinizde olmaz ,tazelemek gerekli.Asla çok kullanıp insanları parfümünüzle boğmazsınız,ama kullanımı keyif verir.

Elizabeth Arden Green Tea Energizing Bath & Shower Gel

Bilmem kaç yıldır duş jeli kullanırım ama bunun gibi gerçekten jel kıvamlısına rastlamadım.Duş jeli adını alan diğer ürünler genelde çok akışkandır ,bunda durum tam adı üstünde ''jel''.

Green Tea duş jeli
Bu harika duş jelini çilek üzerinden satın aldım.Satın aldığımda 500 ml için 18 lira ödemiştim.Şimdi bu rengi güzel görünen , ambalajının kullanımının kolay olan duş jelinin en sevdiğim tarafı yoğun köpüğü.İki fıst al ve köpükte şımar :)

Horizont Club Varna ve Campari Mojito

Efendim; bu akşam gezmesi yaptığımız tatil günlerinden biriydi.Varna'nın merkezinde bulunan morskata gradina (deniz bahçesi ) sahilde ağaçların arasından denizi görmenize imkan sağlayan güzel bahçede bir uştan bir uca yürüdüğünüzde karşınıza Horizont Club çıkar.

Horizont çok seçkin bir kulüptür ,sizi gece kıyafeti üzerinde çok şık ve güzel bir hanım karşılar ve rezarvasyon bilgilerinizi sorar ?Rezarvasyon olmadan da elbetteki masa bulabilirsiniz ,ama kalabalık bir gurup arkadaşınızla orada olmak isterseniz rezervasyon tek seçenektir.
Horizont'ta şık bir gece kulübü, restoran ,bahçede konumlanmış bar ve butik otelde hizmet alma imkanı sunuyor.
Ağustos'tu bahçedeki barda masamıza oturduğumuzda.Genç ve çok çekici bir hanım Campari'nin bu akşam gelen konukları için bir teklifi olduğunu söyledi .Campari kokteyl içmek istersek iki tane ısmarladığımızda sadece birinin fiyatını ödeyeceğimizi söyledi.* İşte buharika dedik ve ;
Campari Mojito
Ben Campari Mojito ısmarladım ,çok sevdim.Nanenin ve lime limonun o ferah tadı ile Camparinin kendine has acımsı hali uyum içinde bardağın içinde kavuşmuşlardı.:)Ne diyebilirim sevdim..

Campari Orange
Kardeşimin tercihi olan bu Campari Orange bir klasik.İçimi kolay ve rengi itibari ile gün batımını hatırlatır.:)
Bizim Campari'yi tatmamıza sebep olan Horizont Club bizden hesap olarak 7 leva gibi bir ücret aldı(7 lira).
Campari'yi en sevdiğim hali ise arzu edilen miktarda sodayla karışmış halidir.Yapımı kolay ve çok leziz.