29 Eylül 2010 Çarşamba

Yunan Musakka'sı Tarifi (greek-moussaka)

Nerden başlasam ,nasıl anlatsam bu güzel tarifi.Musakkayı yunanlı komşularımız yorumlamışlar ve bu tarif ortaya çıkmış.
Bu blogda rastladım bu tarife ,blog sahibesi çok güzel fotoğraflayıp anlatmış.Ben bir parça kendi pişirdiğim halini anlatmaya çalışacağım.
www.kulinarno-joana.com fotoğrafıdır.
Lezetti ve görüntüsü ile işte fotoğraflı hali.
Gerekli malzemeler;
1 kilo patlıcan
500 gr kıyma
100 ml zeytinyağı (patlıcanları kızartmak için.)
1 baş soğan
600 gr domates
1 çubuk tarçın( arzunuza göre toz tarçın)
2 baş karanfil
yarım demet maydonoz
100 gr gravyer peyniri
tuz ve karabiber
Beşamel sos içi ise ;
500 ml süt
30 gr tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
40 gr un
tuz,beyaz biber,hindistan cevizi

Hadi nasıl pişireceğiz kısmına geldik ;
Patlıcanları alaca soyup uzun dilimler halinde kesip en az 20 dk. tuzlu suyun içinde bekletip acısının çıkmasını sağlayacağız.Bu araba boş durmak yok :) soğanı kavurup ,üzerine kıymayı koyup bir daha kavuracağız.Kıyma pişince domates,tarçın,karanfil,tuz,karabiber ve yarım demet maydonozu hoop içine azıcık daha kavurup ,şööle bir tadıp hımm sesi çıktığında tamamdır. :)
Patlıcanların tamamını kızartıp fırına verebilleceğimiz bir kabın içine ilk katını koyuyoruz.Üzerine kıymalı harçtan,sonra yine patlıcan (lazanya katlarını oluşturur gibi) en üstte patlıcan kalacak şekilde tamamlayınca, rendelenmiş peynirin bir kısmı üzerine yayıyoruz.Beşamel sos hazır olduğunda kalan peyniri içine karıştırıp en üstüne döküyoruz.180 'C de 35-45 dk beşamel sos altın rengi olana kadar fırınlayıp pişiriyoruz.
Benim pişirdiğim halinde ise tavuk göğsu(rondodan çekilmiş) olarak var.
İkinci kat patlıcan konulmuş hali
Üzerine beşamel sos dökmek için hazır
Beşamel sos bu görüntüde ise hazırdır.

Fırınlanma zamanı :)
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder