30 Ağustos 2010 Pazartesi

Reklam Reklam Reklam

Varna merkezde bir reklam uygulaması çok başarılıydı ,keşke yürüyerek karşıdan görebilseniz.Umarım fotoğraflardan ne demek istediğimi anlarsınız.


Kocaman bir bira şişesi devrilmiş ve bina çökmüş ,reklamcılar çok yaratıcılar.Gerçekçi bir uygulama yapılmış balkonların birinde çamaşır serilmiş gibi oluşturulmuş.Bazı camlarda da tül perde aralıkmış gibi , çok şaşırtıcı ve güzel.

29 Ağustos 2010 Pazar

Happy Bar & Grill Bulgaria Varna

Ooooo , harika salatalar ve nefis pişmiş etler yanağını dayayıp uyuma hissine kapılıp gidersin.Happy Grill'de yemek yemek ayrıcalıktır ,ödüllü ahçıları ,güzel menü ,tatları tam oturmuş yemekler ve güzel garson kızlar.
Doğum günümde orada yemek yedik ve herşey harikaydı,ağız sulandırmaya başlıyorum.
salata bulgarçe
Salata Bulgarçe zeytin yağında bekletilmiş salatalı ve dereotu ,közlenmiş kırmızı biber,ızgara yapılmış patlıcan,ızgara yapılmış kabak,kırmızı soğan ,domates ve üzerine peynir ufalanmış.Çok lezzetli be kardeşim.:)

elma dilim patates üzerinde kaşar peynir eritilmiş
Elma dilim patates severler bunu daha çok sevecek,farklı bir sunum.
piliç kombao
Piliçler soya sosunda pişirilmiş sebzeler asla yumuşak değil ve yanında tane tane pilav.Pilavın üzerine maydanoz gezdirilmiş,piliçlerin üzerinde ise susam.Aklınızı başınızda tutmanız zor ,valla ha .
piliç pirzola key djun
Kibrit büyüklüğünde doğranmış havuç,biber,soğan,sarımsak,maydonoz ve mantar.Soya sosunda vog tavada pişirilmiş ve tuz ayarı mükemmel yapılmış.
Üzerine marine edilmiş mühteşem pişmiş piliç pirzola dilimlenerek servis ediliyor.Her aldığım çatalda lezzet ağzımda yayıldı .
Brezilya ekmeği Pao de queijo
Peynir ,yumurta ve parmesan peyniri ile yapılan içi yumuşak ve hafif yapışkan lezzet.Ne bu kardeşim ya , kim icat etmiş bunu ? bu kadarda güzel pişirilmez ki .
Happy Gril Bulgaristan genelinde şubeleri olan bir restoran zinciri.Uluslararası marka olma yolunda ilerliyorlar İspanyada şube açmışlar ,yolu oraya düşecek olan bana bu yeni restoranı anlatsın ,lütfen.

28 Ağustos 2010 Cumartesi

Grand Mall Varna

Varnaya yeni açılan bu alışveriş merkezi şehrin merkezinde ve toplu ulaşım araçlar ile gidebiliyorsunuz.
Bu alışveriş merkezinde gezinirken bir mağaza dikkatimi çekti ''Parfois''.
Parfois bir Portekiz markası ve ürünlerinin tasarımını İtalyan tasarımcılar yapmakta.Çok başarılı bir mağaza iç tasarımı var ,çantalar,cüzdanlar ve takılar herşey harika ve bir o kadar güzel sergilenmekte.Buradan mağazayı sanal olarak gezebilirsiniz.
Bu güzellikler bulunurda alınmazmı tabiki   Alınır beea:)
Buradan bir çanta ve cüzdan ile ayrıldım.
Grand Mall'ın içindeki Noa Cafe'de Baileys likörlü cappuccino içtim çok güzeldi.
Noa Cafe
Severek içtiğim cappuccino da bu,
 Bir gün Varna'ya yolunuz düşerse Grand Mall'a ulaşmak için buraya göz atın.

Swap Cafe Business&Leisure Varna

Alışveriş merkezi gezmelerini tatilde ara verecek değiliz .:) Mall Varna'ya yürürken kafenin önünden geçtik fakat fazla alışveriş çoşkusuyla dolu olunca inceleyemedim.

Artık kahve içemek için vücudumda bulunan'' kahve ölçer'' sinyal verince hemen garson diye seslenebilmek için bahçe masalarından birine kurulduk.
''güzel kadınlar neredelerse ,zengin erkeklerle karşılaşırlar.''
İlk bu sloganları dikkatimizi çekti ,zengin erkek çirkin kadınla ne zaman beraber oldu zaten:)Kafenin amacı iş dünyası için alternatif olmak(iş toplantıları ,kahve molaları ve hatta günün her saati iş yemeği) için müşterilerine hizmet vermek.18 yıllık finans sektöründeki tecrübe ile bu özel mekan oluşturulmuş.
Kafenin bir bölümündeki masalarda pc konumlandırılmış ,sunum yapmanız gerektiğinde kullanabilmeniz ,internetten faydalanabilmeniz v.b. güzel fikir sevdim..

Bu bölümde farklı dillerde iş dünyası için dergiler ve günlük dünya gazeteleri var.Mor koltuk kardeşimin favorisi.:)
Kafenin mekanı ferah ve hotel lobisinden bile şık döşenmiş.


Swap kafenin bahçesi ,kesinlikle çok özenliler.

Ben bu kafede ilk defa içtiğim İrlanda kahvesini denedim ''İrish Coffee'' nasıl yapıldığını burdan izleyebilirsiniz.
İçinde alkol olan bir kahve için tadı çok ferah.Burada servis yapılan halini görebilirsiniz.
Ayrıca kahvenin yanında kafenin tatlılarından birini deneyin biz dilim pasta istedik ''beyaz pazar''pastanın adı ,tadıda adı gibi güzeldi.

Kafenin menüsünde ünlü amerikalı aktörlerin filimlerde canlandırdıkları becerikli ve zengin iş adamları karakterlerinin fotoğrafları vardı.
Burayı çok sevdik ve sonra yine gittik.

23 Ağustos 2010 Pazartesi

Ginger Coffee Club Varna

Kahve içmeyi sevenler için bir cennettir Bulgaristan. Neden mi ?
Her damak zevkine uygun çeşitler,ülkelerin kendine özgü kahve tarifleri ile yapılan kahveler ve sunuma uygun  bardaklar vardır.
Kahvenin yanında mutlaka tonik olmalı bu kahvenin tadını daha çok ve daha derinden almanıza yarar.Self servis olan benim ilk defa rastladığım (Varna için ) Ginger'da kahveninizn hazırlanma aşamalarını görebiliyorsunuz.

Ginger Coffee Club Varna merkezde işte giriş.


Karamel aromalı Amerikano kahve ve yanında tonik ,6 leva hesap.Ferah mekan daha ne olsun.

Varna Makalali Bar

Varna'da Mojito kokteyli ilk içtiğim ve ''09''yılı harici her yaz bu geleneği tekrarlama şansım olduğunda yolumun üstünde oluveren mekandır.

Efendim bu yıl pek beğenmedim kokteyli fazla sodalı ve buzluydu.Tavsiyem şu ki kumsalın hemen dibinde olan,verandası olan,dekorasyonu çok başarılı ve rahat olan bir yer ararsanız gidin. 

 Kanepelerin ortalarında bulunan sehpaların iç kısımlarının ışıklandırması sayesinde sürekli renk değiştiriyor.
Makalali Bar'ı beğendinizmi ?

22 Ağustos 2010 Pazar

Varna'da akşam gezintisi

Varna'da akşamları sokaklarda  yürüdüğünüzde, stres kokmayan hava sizi rahatlatacaktır.Kimsenin acelesi yok ,trafik lambasında yolda araç olmasa bile yeşil yanması için beklersiniz.
Yürürken Kızılderililerin bir sokak gösterisine rastladık ve müzik çok başarılıydı.


ve bu 
 çok güzel.

16 Ağustos 2010 Pazartesi

LANVIN Maryy Me! yeni parfüm

Bu parfümü satın alıp kız arkadaşına hediye eden biri orjinal evlenme teklifi yapmış olurmu :)?

Yine Türkiye'den önce dünyanın her yerinde satışta olan bir parfüm daha ,neden ? türk parfümeri sahipleri bizi şaşırtmıyor.
Ağustos ayında piyasada olması beklenen Maryy Me! temmuz sonunda Varna'daki şık kozmetik mağazalarında raflarda.
Ahanda okuyucu parfümeriden yayın yapıyorum. HoBo yazan kırmızı etiket ''yeni''demek kiril alfabesi okuyucu yanlış olmasın.:))
 Gelelim kokusuna çok hafif ,çiçeksi ve romantik benim fikrim.Kardeşim için ise Fax sabun kokusu:)))

Varna'ya yolculuk

Yıllık izin için Varna'ya gitmeye karar vermek hiç zor olmadı,sorun orada çok kalamayacak olmaktı :)
Bursa'dan İstanbul'a gitmek için yola çıkmak , sadece feribottan denizi seyretmek için bile yapabilirim.:))Bilinen bir otobüs firması ile yolculuk ettim ,otobüsün içinin temizliği ,koltuklardaki tv'lerin arızalı ve ekran kısmının kirli olması, istememe rağmen kulaklık için hijyenik kılıfın otobüste bulunmadığı (bittiği) host tarafından bildirilince şaşkın bakmış olmalıyım ki uzun zaman baka kaldı bana :))(otobüs şirketinin ismi bir çiçek bu arada)
Esenlerde otobüsten indiğimdeki ruh halimi en iyi bu anlatır:))


Efenim, Uluslararası yolculuk yapmak demek eskiden eziyet demekti (otobüs kullanan yolcular bilir.)Artık konforlu,önemsendiğinizi hissederek ve güvenle seyahat etmeniz için Varan Turizm kullanmanızı gönül rahatlığı ile tavsiye ederim.
Bütün bilet alım işlemlerinizi internetteki sitesi üzerinden yapabiliyorsunuz.Gelelim otobüs yolculuğuna, host beyler çok nazikler ikramdaki sıcak içecekler için karton bardak kullanılıyor,otobüsteki kullanılan yolcu kulaklıkları tek tek naylon ile paketli (kulak kısımlarındaki süngerler değişiyormuş ve kulaklığın tamamı dezenfekte edilmekteymiş.) otobüste wc'de var yolcularına ''kaptan mola ne zaman sorusunu sordurmamakta ''.
En önemlisi her yolcu koltuğunda ''koltuklarda çok konforlu bu arada'' elektrik prizi var ,giderken pc'den film izledim dönüş yolunda cep telefonumu şarj ettim,yaşasın.
Gece 4:30 gibi Varna'da yolculuğum bitti ve ben böyle görünüyordum.:))) Varna maceraları az sonaaa :))