5 Haziran 2011 Pazar

Soaphia Naturel Cosmetics Portakal Aromalı Dudak Koruyucu Ve Onarıcı Krem (Lip Balm Orange)

Katı kremi alırken bir de dudak koruyucusu aldım ,portakal aromalı.Şahane kokusu dudakları nemlendirmesi çok iyi.
Portakal aşkına :)
SOAPHIA Portakal Dudak Kremi

5ml
Arılar ile işbirliği yaptık bal mumunu aldık, bitki yağları ile karıştırdık, dudak kremine lezzet katsın diye birazda bal koyduk, çatlayan dudaklar acımasın portakallı öperken..

İçindekiler / Ingredients
Wax / Natural Termal Aqua [GRANDER®water technology] / Grey Clay / Aloe Barbadensis /Extracto Olive fruit oil [organic] / Cocos Nucifera Helianthus / Natural Vitamin E / Ref Apricot Kernel / Sweet Almond / Walnut / Cocoa butter / Grapefruit Oil / Orange Oil.Aromatherapy quality essential oils .
LÜTFEN DİKKAT:
*Ürünlerimizde gerçek saf bitki özleri ve yağları kullanılmış olup, hassas ve alerjik ciltli kişilerin dikkatli kullanması önerilir.
*Lütfen oda sıcaklığında saklayınız.

Bu ürünü çok sevdim ,almak istersenin tıklayın.

Soaphia Naturel Cosmetics Doğal El Yapımı Katı Krem

Bu marka ile tanışmamı sağlayan Markafoni olmuştur.Markafoni bir gün kargo ödemeden ürün sevk edeceğini bildirdiği bir mail'den sonra satıştaki ürünleri incelerken Soaphia markasını gördüm.
Kendilerini ve ürünlerini çok güzel anlatmışlar ürün tanıtımlarında.Bu etkileyici oldu benim için ve evde el kremi bittiği için daha önce hiç kullanmadığım için katı el kremini almaya karar verdim.
Katı Krem ,çok güzel limon kokuyor.
Soaphia Limon & Mersinağacı Doğal El Yapımı Katı Krem
Katı Krem

70gr
Limon & mersin ağacı katı kremi, klasik krem anlayışından sıkılanlar için yepyeni bir ürün. Katı kremimizi elinizin sıcaklığı ile bir süre yumuşatarak uygulayın. Doğal içeriği sayesinde elinizde, yüzünüzde ve tüm vücudunuzda güvenle kullanabilirsiniz.

İçindekiler / INCI Ingredients
Natural Wax / Olive fruit oil [organic] / Cocos Nucifera Ricinus Communis / Cocoa butter Glycerine  Butyrospermum Parkii / Natural Vitamin E/ Aloe Barbadensis [Aloe Vera pulp] /Jojoba / Ref Apricot Kernel  Aromatherapy quality essential oils
Lütfen Dikkat  
* Ürünlerimizde gerçek saf bitki özleri ve yağları kullanılmış olup, hassas ve alerjik ciltli kişilerin dikkatli kullanması önerilir.
* TÜM cilt tipleri için uygundur. Hiçbir hayvansal madde içermez. Tamamen doğal ürünlerden yapıldığı için elde, yüzde ve tüm vücutta güvenle kullanılabilir. Lütfen serin ortamda saklayınız.
  Bu da sitede olan anlatımıdır.Evde ki herkes kokusunu çok sevdi.Aynı fotoğraftaki gibi görünüyor içinde yeşil çekirdekler var :) kremin ambalajının altında da bir yaprak katı kremi rahat elinize alabilmeniz için.
El kremi olarak kullanıyorum ve sürümü kolay ,hafif yağlı ve kullanması çok keyifli.

Bursa Tamara Kahve & Nargile Apolyont Han

Bursa merkezindeki Zafer plazanın piramit olan kısmının arka tarafında bir han var Apolyont Han.
İşte bu han da harika kahve yapan bir yer var Tamara Kahve &Nargile .
Tamara Türk kahvesini bu fincanla servis yapıyor.Çok güzel değilmi ?
Kahvenin yanında lokum ikramları var.Tamara kahvesinin işletmecisi çok girişken ve kibar bir bey.
Tamara'nın sahibi

Zafer plazanın arka kısmındaki Apolyont Han'da isterseniz yemek te yiyebilirsiniz.
Zafer Plaza
Fotoğrafa dikkatli baktığınızda bayrakların olduğu bölümün arkasında Apolyont Hanın bir bölümü görülüyor.
Apolyont Han'a daha gitmeden gezmek isterseniz buraya tıklayın.
Mola vermek için buraya gelin pişman olmayacaksınız.

Bursa'da ''Cantık'' nerede yenmeli ?

Tam olarak bilmemekle beraber Türkiye'nin Bursa dışında başka ilinde pişirilip yenmediğini okuduğum lezettir.
Cantık hakkında yazılanların bir kısmı burada.
Bursa'da uzun çarşıdan başlayın yürümeye bu yürüyüş ,sebze-meyve pazarından aşağıya doğru devam etsin.
Bursa Uzun Çarşısı
Burası aslında cantık yemek için gidecekseniz tam aşağıya dönemeniz gereken yerdir.
Bursa Uzun Çarşı
Bu kısımdan aşağıya ilerleyip 15-20 mt sonra sağa dönüşte yüz yıllık bir ağaç göreceksiniz burdan biraz daha ilerlediğinizde sol tarafa bakarak gidin bir hanın içinde Kardeşler Pide Fırınını bulacaksınız.
Hanın İçindeki tabelaları
Hanın dışında ki tabela kırmızı renk ,pazarın tenteleri biraz kapatıyor fark etmek için dikkat etmek lazım.
Burdan üst kata çıkıp Cantık yemek için masaya oturuyorsunuz.
Ben daha dünyaya gelmeden annelerimizin yaşıtları nişan ,düğün alışverişleri için çarşıya geldiklerinde burada mutlaka cantık yemek gerekirmiş.Hala bu geleneği sürdüren çok insan var.
Cantık haricinde pide de pişiriyorlar ,cantık çeşitleri de var gidince duvarda bulunan menüye bakın.Ayranlar masaların orta kısımlarında sıralı duruyor.*Geçenler de arkadaşımı götürdüm buraya bana dediği şey ''Ayran şişeleri çocukluğumu hatırlattı '' cam şişe ,alüminyum kapaklı olanlardan.
Porsiyonları tabakta iki adet cantık olarak ayarlı ilave isteyip istemediğinizi soruyorlar.Burada yediğim Cantık bence yenebilecek olan en İyisi.
Kardeşler Pidenin pişirdiği şahane ,lezzetli Cantık.

Cantık çok sıcak geliyor ,ilk yudumu çok dikkatli atın ağzınıza.Kenar hamurunun üstü çıtır çıtır içi yumuşak ,çok rahat ısırıp çiğneyebiliyorsunuz.Kıyma çok lezettli ,baharatlar ve fotoğrafta da görebileceğiniz gibi domates var.
Bu harika cantık için diyebileceğim şey herkes gidip tatmalı.Tatmalı dedim ve 5 kişi gititk.Aman ne kalabalık ,hanın içinde sıra var.Masaya oturmak için bekledik ,cantık için bekledik ilave istedik onun için bile bekledik.Ama herkes beklemeye değdiğini söyledi :)) Kalabalığa rağmen lezzet hala harika.Blog da yazdığımdan beri 1000 kişi ortalama bu yazıma bakmış.Sanırım cantık seven çok :)Kardeşler Pide bu yazım için bana herzaman masa ayırmalı ''bekletmeden '' :))

Dört tane kıymalı cantık iki tane ayran 10 lira hesap.Doyurucu ,lezzetli ve ekonomik.Gidin tadın efendim.