27 Mayıs 2011 Cuma

Gap Turu Adıyaman Nemrut Dağı

Gap turumu yazmaya devam ediyorum ,çok ara verdiğim için kusuruma bakmayın.Feribotla karşıya geçtiğimizde biraz yola devam ettikten sonda 4 tane minübüse bütün turdakileri ayırarak Nemrut Dağına tırmanışa başladık.

Bu yolda ilerlerken yiyeceklerimizde geldi ve hoş bir yerde dinlendik ,karnımız doyurduk ve çayımızı içtik.
Burda yemek arası verdik bu anıtın adını hatırlamıyorum
 Sonra tekrar minübüslerimizle devam ettik yola Nemrut Dağı bekle geliyorum :) Nemrut aslında bir ünvanmış (kral ,padişah yada sultan anlamında kullanılan) rehberimiz bu şekilde ifade etmişti.
Biraz daha ilerlediğimizde cendere köprüsünü görmek için durduk.Yeni köprüden minübüslerimiz giderken biz cendere köprüsünden yürüyerek geçtik.
Fotoğraf makinemin pili bittiği için fotoğrafım yok :(
Cendere Köprüsü çok etkileyici hele etrafındaki taşlar doğal güzellikleri ile çok çok etkileyici.Etrafta çok fazla köpek var ama uysallar ve bizim orda olduğumuz dönemde sanırım acıkmışlardı herkesin kurabiyelerini tükettiler:)
Nemrut Dağına az kaldı ; minübüslerle devam ettik ve Herkül heykelini görmek için ufak bir tepe tırmanışı yaptık.(fotoğrafım yok )
Gap turuna kayıt yaptırdığımda hareket gününe kadar bilgisayarımda masa üstü olarak kullanmıştım Nemrut Dağı fotoğrafını ,kısacası beni heyecanlandıran bir yerdi.
Gittiğimizde eşyalarımızı minübüse bırakıp tırmanışa başladık heyecanla.
Öğleden sonra 3-4 arası güneşin batışına denk geliriz diye sevindik ama hava o kadar kapalı ve soğuktu sadece istediğimiz bulabildiğimiz her kıyafeti giymekti.
Tırmanış yaparken çok rahat kıyafet seçin ,mont almalısınız mutlaka ,ayakkabınız (çok taşlık bir zemin olduğu için )buna uygun olmalı,fotoğraf makinenizde pil olsun:) ,eldiven de alın yanınıza,şapka yada bere o da gerekli listesinde inanın.
Tırmanmakla uğraşmam dediğinizde katırlarla da çıkabiliyorsunuz ,sanırım 40 lira gibi bir ücreti vardı.Katırlar çok süslü ve güzeller ,yabancı turistler merakla fotoğraflıyorlar.
Nemrut Dağı yolundaki katırlar.
Yürüyüş yolu çok uzun değil esasen ama tırmandıkça azalan oksijen seviyesi ve merdivenli yolun bile çakılla kaplı olması soluklanma ihtiyacı doğuruyor.
Nemrut dağında ,mola anında.
Bu da tırmanışa beşlarken ,
Nemrut Dağına tırmanışa başlarken.
Yabancı ve yerli turist çok vardı ,Hollandalı ,Japon ve Türkiye'nin farklı şehirlerinden aileler, dağcılık gurupları ilgi çok fazla Nemrut Dağı'na.
İniş daha yorucu dinlenmek için arka yolu değilde bu tırmanış yolunu kullanın ,çünkü en azında merdiven var.Yorulan kasların burkulmaya sebep olması işten bile değil.
Tekrar gidip görmeyi çok isterim Nemrut Dağını .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder