İlk defa bir tatlıda taze meyve kullandım , bu blog sayesinde tarife ulaştım.
Erik Torte (pasta / kek ) tarifi ise uygulama olarak çok kolay.
Gereken malzemeler ;
3/4 su bardağı şeker
1/2 su bardağı yumuşak tereyağı
1 su bardağı kepekli un (beyaz un kullandım)
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1/2 badem özü (tarifteki bunun yerine hindistan cevizi koydum)
bir tutam tuz
2 tane yumurta
24 yarım erik (aslında kullanılacak fırın kabına göre miktar değişir.)
Üzeri için ;
1 yemek kaşığı toz şeker
1/4 çay kaşığı toz tarçın
1/4 çay kaşığı vanilya
1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
Hadi gari yapalım :) ;
krema kadar yumuşamış durumdaki tereyağı ve toz şekeri mikserle güzelce karıştırın.Üzeri ve erikler hariç bütün diğer malzemeleri hamura karıştırın.Hamur oldukça kıvamlı olacak (akışkan olmayacak).
fırın kabında hamurun yerleştirilmiş halidir |
şu güzelliğe bakın |
eriklerin hamura oturtulmuş halidir |
şeker ,tarçın ve limon kabuğu rendesi (lime limon kullandım) |
Denemenizi tavsiye ederim.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder