31 Aralık 2010 Cuma

2011 yılınız kutlu olsun

2011 yılında herşey gönlümüzce ve hayırlısı ile olsun.Sağlık,huzur,mutluluk ve bol kazanç diliyorum herkese.
iyi yıllar
 

26 Aralık 2010 Pazar

Gap turu Hasankeyf Batman

Diyarbakırdan yola çıktık en merak ettiğim ve heyecanlandığım kısım Hasankeyf'i gezeceğimizi bilmekti.
Hasankeyf'e geldiğimizde otobüsümüz yolun kenarında durdu ve karşıdan görme fırsatı yakaladık.Uzun uzun baktım ,nehirin sesini dinledim belgeselde izlediğimde daha çok heyecan duymuştum.Gerçekte gördüğümde heyecanım kalmadı.
karşıdan Hasankeyf
Karşıda taşların içindeki oyuklar su yoluymuş.
Hasankeyf
Hasankeyf karşıdan.
Karşıdaki taşların içinde zig-zag biçimindeki oyuntular ,eskiden indanların su taşımak için kullandıkları nehire inen yollarmış.
Hasankeyf'liler yerli ve yabancı turustlere çok alışıklar.Çocuklar etrafınızı sarıveriyor bazıları bişeyler satmak istiyor bazıları etrafınızda olmayı seviyor.

GAP turu Cahit Sıtkı Tarancı müzesi - evi ve Diyarbakır kalesi


Kahvaltının ardından gün uzun , biz hazırdık .Kısa bir yürüyüşün ardından Cahit Sıtkı Tarancı’nın doğup büyüdüğü ve günümüzde müze olan evini gezmeye başladık.
Müze girişi

Ev bir kare görünümünde ve çok güzel ,mevsimine göre evin farklı kanadında hayat akarmış.Cahit Sıtkı Tarancı’nın şiirlerini yazdığı odasında onun şiirlerinden birini okuduk.
Müze giriş kapısı.

Cahit Sıtkı Tarancı müzesi bahçesi.
Cahit Sıtkı Tarancı'nın şiirlerini yazdığı adası.
Mektupları

Fotoğrafları çektik ve Diyarbakır Ulucamiyi görmek için yola çıktık.
Diyarbakır Ulucami


Kısa yürüdükten sonra restorasyon çalışması olan caminin sadece avlusundan fotoğraf çektik.Cami etkileyici taş işçiliğine sahip.
Diyarbakır kalesini görmeye gittik , kalenin üst kısmına çıktığımızda TRT ekipleri çekim yapmaktaydılar.Bende onların fotoğraflarını çektim.
Diyarbakır kalesinde TRT çekimde.
Diyarbakır kalesinden.
Kalenin sarnıcı ,günümüzde kafe.
kalenin karşısındaki tarlalar
Kale duvarları.



Günün yarısında Hasan keyf var…

25 Aralık 2010 Cumartesi

GAP turu mutluluk kaynağı

Efendim ben 27 ekim-30 ekim tarih aralığında güneydoğu anadolu bölgesini gezdim .Bu  organizasyonu CafeTur yaptı ve sloganları olan ''İz bırakır''ı neden seçtiklerini anlamam çok uzun sürmedi.

İstanbul Atatür hava limanından sabah 6:30 uçuşu ile Diyarbakıra yola çıktık.Bütün kaptan pilotların sesi karizmatik mi ? ''evet'' çok karizmatik !!  filimlerdeki gibi...
Diyarbakır hava limanı sabah saatleri :)
 Diyarbakır hava alanına indiğimizde bizi tur otobüsü bekliyordu ,ilk yaptığımız şey geleneksel Diyarbakır kahvaltısı yapmak için hana doğru yola çıkmak oldu.
Hana girişimiz .
 
Kahvaltıcı Kadri'de kahvaltımızı yaptık.


 Kahvaltı için üst kata çıktık ,caddede yürürken tur rehberimiz Tahsin Bey çok geçkaldık kahvaltıya diyordu saat sabah 8:00 bile yoktu.Nasıl geç kalmış olabilirizki diye düşünürken Diyarbakır halkı erken kalkıp en geç 7:00 gibi kahvaltısını yaparmış onu öğrendim.
Kahvaltıda çok çeşit vardı benim ilgimi özellikle peynirler çekti ,tuzlu buldu masadaki arkadaşlarım ama benim için şahane lezetlerdi.
Diyarbakır'da Kahvaltıcı Kadri'nin kahvaltı sofrası. Herşey çok güzeldi.

Kahvaltımızı yaparken çay servisimizi yapan genç bir lise öğrencisi vardı ,çok şirin bir kızdı.Sahanda yumurta yapmışları ,kızartılmış biberler vardı (fotoğraftaki kırmızı biber isot biberidir) ben tattım acısı orta yenebilecek kıvamda.,peynirler (çeçil ,otlu peynir),zeytin ,reçeller.Kahvaltının üzerine doğranmış meyve ve yanında yoğurt üzerinede meyve şurubu süslemesi ile geldi.
Kahvaltımı yaparken üzerimdeki tavan çok güzeldi.

GAP turu yapma şansınız olursa hiç düşünmeyin ,kaydınızı yaptırın.